Министарство одбране Републике Србије
 
04.12.2023.

Уручене награде победницима литерарног конкурса на тему “Момчило Гаврић - мали јунак Великог рата”



Победницима литерарног конкурса чија је тема била “Момчило Гаврић - мали јунак Великог рата” данас су на свечаности у Сектору за људске ресурсе Министарства одбране уручене награде.

Том приликом, вршилац дужности помоћника министра одбране за људске ресурсе Синиша Радовић честитао је победницима конкурса и изразио задовољство квалитетом пристиглих радова и мотивисаношћу и жељом наших средњошколаца да учествују на конкурсу и да речима пуним поштовања и дивљења одају почаст Момчилу Гаврићу и свим херојима наше славне историје.

Помоћник министра Радовић уручио је награду за прво место и најбољи литерарни рад ученици трећег разреда Војне гимназије Сари Миликић и њеној менторки професорки Жељани Андријевић Андрић.

Друго место освојила је ученица четвртог разреда Војне гимназије Даница Војновић којој је, као и њеној менторки професорки Александри Ракић, награду уручио помоћник министра просвете за средње образовање и васпитање и образовање одраслих Милош Благојевић.

Треће место припало је ученици другог разреда Прве крагујевачке гимназије Јелени Миловановић којој је награду уручила самостални саветник у Сектору за средње образовање и васпитање и образовање одраслих Министарства просвете Весна Муратовић Дробац.

Награда за прво и друго освојено место је седмодневни боравак у објектима Министарства одбране и Војске Србије намењеним за одмор и рекреацију, а за треће књига.

Наградни конкурс на тему “Момчило Гаврић - мали јунак Великог рата” Министарство одбране организовало је први пут ове године, поводом Дана војних ветерана, у сарадњи са Министарством просвете.

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
04.12.2023
mp4 (44,69 MB)
Уручење награда