Министарство одбране Републике Србије
 
16.11.2023.

Честитка министра одбране поводом Дана Копнене војске



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић упутио је поводом 16. новембра - Дана Копнене војске честитку у којој се каже:

„Свим припадницима Копнене војске честитам 16. новембар - Дан вида.

Професионалним обављањем војне службе, уз бројна искушења у раду, током протекле године потврдили сте да имате способности и капацитете да успешно реализујете задатке из ваше надлежности, настављајући традицију српске војске и јунака са Колубаре.

Показујете висок ниво обучености успешно извршавајући задатке у Копненој зони безбедности, као и у међународном окружењу и доприносите јачању угледа Војске Србије у целини. Захваљујући улагањима Републике Србије, јединице Копнене војске су опремљене савременим наоружањем и војном опремом и сукцесивно јачају људске ресурсе и значајан сте фактор у одвраћању потенцијалног непријатеља.

Јединице из вашег састава пружиле су несебичну помоћ грађанима Србије у санацији штете, након природних непогода које су задесиле нашу земљу и показале да је Војска неодвојива од свог народа.

Честитам вам празник, уз жељу да са једнаким успехом решавате изазове који вам предстоје и на тај начин обезбеђујете стабилност система одбране и дајете пун допринос развоју свог вида и Војске Србије.”