Министарство одбране Републике Србије
 
21.04.2023.

Честиткe министра одбране поводом Рамазанског Бајрама




Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић упутио је поводом Рамазанског Бајрама честитку председнику Врховног Сабора Исламске Заједнице Србије Мухамеду ефендији Јусуфспахићу, муфтији београдском и главном војном имаму Војске Србије потпуковнику Мустафи ефендији Јусуфспахићу и припадницима Министарства одбране и Војске Србије исламске вероисповести. У честиткама се каже:


Честитка председнику Врховног сабора Исламске заједнице Србије

„Вама, Вашој породици и свим верницима исламске вероисповести у име Министарства одбране и Војске Србије и у своје лично име упућујем срдачне честитке поводом Рамазанског Бајрама.

Нека молитве и одрицања током месеца Рамазана буду темељ у изградњи пријатељства, разумевања и слоге међу људима.

Бајрам Шериф Мубарек Олсун!“


Честитка београдском муфтији Исламске заједнице Србије и главном војном имаму Војске Србије

„Поводом Рамазанског Бајрама, Вама, Вашој породици и Вашим верницима, у име Министарства одбране и Војске Србије и у своје лично име, упућујем срдачне честитке, са жељом да ове благдане проведете са својим најмилијима.

Овај празник као симбол пожртвовања, нека подсети на непролазне вредности заједништва, праштања и слоге, јер то је најбољи пут да се одговори на сва искушења и изазове времена у ком живимо. Желим да радост великог празника испуни топлином и љубављу срца и домове ваших верника.

Бајрам Шериф Мубарек Олсун!“


Честитка припадницима Министарства одбране и Војске Србије

„Припадницима исламске вероисповести у Министарству одбране и Војсци Србије упућујем најсрдачније честитке поводом Рамазанског Бајрама.

Ово је био месец поста, месец даривања и месец суздржавања од лоших ствари, а на крају месеца дочекали сте да овај празник испуни ваше духовно стање, ваша срца и ваше трпезе.

Зато желим да овај празик донесе мир, благостање, уважавање, као и добре односе међу људима.

Бајрам Шериф Мубарек Олсун!“