Министарство одбране Републике Србије
 
14.04.2023.

Честитке министра одбране поводом Васкрса




Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић упутио је поводом Васкрса честитку Његовој Светости Патријарху српском господину Порфирију, eпископу војном господину Арсенију и припадницима Министарства одбране и Војске Србије православне вероисповести. У честиткама се каже:


Честитка Његовој Светости Патријарху српском господину Порфирију

„Ваша Светости,

У име припадника Министарства одбране и Војске Србије и своје лично, срдачно Вам честитам наступајући Празник над празницима који за православни свет, као и све хришћане, представља Радост над радостима – свесветло Христово Васкрсење.

Уздајући се у Ваше молитвено заступништво за све припаднике Војске Србије, молим се Васкрслом Господу да Вама лично, свештенству, монаштву и свему нашем благоверном Светосавском народу подари духовну снагу и крепко здравље. Васкрсли Богочовек Христос да Вас удостоји да и убудуће богомудро крманите лађом наше Српске православне Цркве на многе и благе године.

Желећи да у миру прославимо Празник Васкрсења Господњег, упућујем Вам победоносни поздрав непролазне радости:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
ЗАИСТА ВАСКРСЕ!“


Честитка eпископу војном господину Арсенију

„Ваше Преосвештенство,

У име припадника Министарства одбране и Војске Србије и своје лично, честитам Вам наступајући празник Христовог Васкрсења.

Васкрсли Господ Исус Христос нека Вас удостоји да на многе и благе године мудро и очински управљате Богом спасаваном Епархијом нишком и подручним Вам војним свештенством.

Упућујући молитвене жеље једином Победитељу смрти и Животодавцу, Богочовеку Христу, за Ваше добро здравље и духовну снагу, уз благодарност за све што чините за војно свештенство и верску службу у Војсци Србије, поздрављам Вас сверадосним поздравом непролазне радости:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
ЗАИСТА ВАСКРСЕ!"


Честитка припадницима Министарства одбране и Војске Србије

„Свим припадницима Министарства одбране  и Војске Србије православне вере, срдачно честитам празник победе Живота над смрћу, Љубави над мржњом и Смисла над бесмислом – Васкрсење Сина Божјег из мртвих.

Вама, благоверним војницима, дичним родољубима способним и храбрим потомцима бесмртних ратника славне српске христољубиве војске упућујем најтоплије честитке и најискреније жеље за благослов, успех и срећу, како на личном и породичном плану, тако и у професионалном раду.

Радост Празника над празницима поделите са својим најближима и пренесите свим људима добре воље у душевном миру и добром здрављу, поздравом који је заувек обрадовао човека:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
ЗАИСТА ВАСКРСЕ!“