Министарство одбране Републике Србије
 
06.04.2023.

Обука војних полицајаца за противтерористичка дејства



Припадници јединица војне полиције из састава Копнене војске обучавају се у рејонима мирнодопских локација за извођење борбених дејстава у противтерористичким операцијама.

Реч је о најкомлекснијој врсти борбених активности на којима се могу ангажовати јединице војне полиције Војске Србије, па се овом сегменту обуке придаје посебна пажња. Циљ је да војни полицајци и јединице буду адекватно оспособљени за успешно решавање високоризичних задатака које са собом носе противтерористичка дејства.

Током обучавања, по задатим супозицијама, увежбавају се тактике и процедуре које се примењују у блокади и уништењу терористичке групе уз употребу живе силе, службених паса и специјалних возила, а акценат је на тимском раду и координисаном поступању свих припадника јединице, што је кључни предуслов за успешну реализацију ових захтевних задатака.

Противтерористичка обука је само један од сегмената обучавања које се у јединицама војне полиције изводи током целе године, а њеном успешном реализацијом обезбеђује се захтевана способност професионалног састава да ефикасно изврши законом, другим прописима и наређењима команданата дате послове и задатке у свим условима.
photoФОТОГАЛЕРИЈА