Министарство одбране Републике Србије
 
07.10.2022.

Честитка министра одбране поводом Дана Треће бригаде Копнене војске



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 7. октобра - Дана Треће бригаде Копнене војске честитку у којој се каже:

„Свим припадницима Треће бригаде Копнене војске честитам 7. октобар - Дан бригаде.

Тог дана у Првом балканском рату Други пешадијски пук "Књаз Михаило" Mоравске дивизије првог позива кренуо је у борбу. Храброст његових припадника била је неисцрпна. Кумановска, Прилепска, Брегалничка, Церска, Колубарска и бројне друге битке у балканским, али и у Првом светском рату, уписале су овај пук у блиставу историју. Најодликованији од свих пукова српске војске епитет гвоздени добио је од непријатеља, а управо његовом команданту Миливоју Стојановићу посвећен је „Марш на Дрину“.  

Као достојни настављачи и чувари ове светле традиције, неуморно и одлучно на свакодневним задацима потврђујете своју љубав према Србији. Показали сте и у години за нама да вас одликује висок ниво оперативних способности и да сте спремни у сваком тренутку да заштитите нашу отаџбину. Уједно, били сте безрезервно на располагању нашем народу где год и кад год му је затребала помоћ.

Нема земље која се не би дичила јединицом каква је наша Трећа бригада и Србија је поносна на вас. Захвалност вам не исказујемо само речима, већ ћемо наставити да улажемо и у вашу опрему, технику и у животни стандард вас и ваших породица. У жељи да и убудуће успешно извршавате све задатке, честитам вам празник.“