Министарство одбране Републике Србије
 
17.09.2022.

Министар Стефановић честитао војним спортистима остварене резултате



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић честитао је остварено четврто место екипи Војне гимназије и друго место екипи „Немањића орлови“, коју чине некадашњи и садашњи припадници Војне академије, на трци са препрекама „Трибалион“. Стефановић је овом приликом и обишао наше војне спортисте на Златибору, а уједно је пожелео и воднику Ђури Борбељу, који је тријумфовао на трци „1.300 каплара“ у Аранђеловцу, све најбоље и да настави да обара личне рекорде.  

„Наши храбри и блистави момци и девојке користе баш сваку прилику да нас учине поносним! У изузетно јакој конкуренцији, на трци са препрекама “Трибалион” на Златибору, на стази “Green” учествовало је око 1300 такмичара. Младе наде, екипа Војне гимназије коју су чинили Лав Стојановић, Алекса Микић, Стефан Новковић, Лука Видрић и Филип Гогић  освојила је четврто место у екипном пласману, док је екипа “Немањића орлови” освојила друго” написао је министар Стефановић на свом Фејсбук профилу.

Он је навео да су под руководством потпуковника доц. др Негована Иванковића на овој трци две екипе узеле учешће у име војних школа, те да су екипу “Немањића орлови” чинили некадашњи и садашњи припадници Војне академије који су били чланови спортске секције војног вишебоја потпоручници у резерви Слађан Вујашанин и Саша Раденковић, кадет 147. класе Војне академије Дејан Петровић и ученик 50. класе Средње стручне војне школе “1300 каплара“ Јован Гавриловић.

„Сјајном трком направили су један посебан омаж у част Војне академије и промоције најмлађих официра у чин потпоручника. Постигнутим резултатима некадашњи и садашњи војни вишебојци Војне академије су на најлепши начин послали честитку својим драгим колегама и презентовали веома висок ниво физичке припремљености садашњих и будућих официра Војске Србије – на понос свима нама! А то сам морао да им кажем и лично!”, навео је министар.

Уз резултате на „Трибалиону“, и водник Ђуро Борбељ тријумфовао у трци на 10.000 метара „1.300 каплара“  одржаној у Аранђеловцу у оквиру Првенства Србије за сениоре и сениорке, које је организовао Српски атлетски савез. Припадник Војске Србије истрчао је поменуту деоницу за 30 минута и 55 секунди чиме је поставио нови лични рекорд и рекорд стазе,  надмашивши свој прошлогодишњи резултат у истој трци када се, такође, окитио најсјајнијим одличјем.

”Задовољан сам освајањем треће титуле сениорског првака у 2022. години, после титуле у полумаратону и на 5.000 метара.  Као припадник Војске Србије, нарочито сам поносан јер сам победио у трци која носи назив „1.300 каплара“, јер она представља симбол жртвовања за слободу сопствене земље и народа”, рекао је Борбељ.
photoФОТОГАЛЕРИЈА