Министарство одбране Републике Србије
 
30.08.2022.

Провера обучености војника на служењу војног рока



У центрима за обуку Војске Србије данас је завршена провера индивидуалне специјалистичке обучености војника на служењу војног рока генерације „јун 2022“, којима ова фаза обуке траје месец и по дана.

Војници су се у претходних шест недеља, у складу са специјалностима за које су регрутовани, оспособљавали за извођење борбених радњи у саставу послуга, посада и тимова, и реализацију задатака према програму обучавања и намени свог рода, односно службе.

Током дводневног испита специјалистичке обучености, војници су решавали задатке из тактичке и ватрене обуке и, кроз практичне радње и поступке, показали стечена знања и вештине неопходне за употребу личног и колективног наоружања, борбених средстава и војне опреме. Остварени врлодобри и одлични резултати на провери најбоље говоре о посвећености командира и инструктора и квалитету реализоване обуке, као и високој мотивисаности војника за служење војног рока са оружјем.

Војници ће сада бити упућени у јединице Војске Србије, у којима ће у наредна три месеца, до завршетка служења војног рока, реализовати садржаје колективне обуке и заједно са професионалним саставом, бити активно укључени у реализацију свакодневних задатака јединица.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА