Министарство одбране Републике Србије
 
19.07.2022.

Министар Стефановић честитао ученицима војних школа на освојеним медаљама



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић честитао је ученицима Војне гимназије и Средње стручне војне школе који су на овогодишњем Првенству Србије за јуниоре и јуниорке малокалибарским оружјем у Новом Саду освојили седам појединачних и три екипне медаље.

„Браво за наше шампионе! Честитам од срца, момци и девојке, од вас смо и очекивали најсјајнија одличја! Труд, преданост и пожртвованост увек су пут ка успеху!”, написао је министар Стефановић на свом Фејсбук профилу.  

Ученик 51. класе Средње стручне војне школе Лука Милошевић освојио је на Првенству чак три медаље, од чега две златне и једну сребрну, док је Стрељачки клуб "Академац", који окупља ученике војних школа, са укупним скором био најуспешнији клуб на такмичењу.

Милошевић је постао први шампион Србије у дисциплини стандардни пиштољ, која се први пут нашла у програму овог такмичења, док су сребрну и бронзану медаљу освојили Владимир Ћурчин из 46. класе и Дамјан Ескић из 49. класе Војне гимназије.

Милошевић је био поново најпрецизнији и у дисциплини спорт пиштољ, док је Ескић освојио треће место. Такође, у екипном пласману екипа „Академца“ остварила је убедљиви тријумф, док је у дисциплини пиштољ слободног избора заузела друго место. У истој дисциплини Милошевић је на индивидуалном такмичењу освојио још једну, овога пута сребрну медаљу.

Другог дана такмичења одржано је и надметање у дисциплини спорт пиштољ за јуниорке на даљини 25 метара, у којој је ученица 46. класе Војне гимназије Хелена Мишчевић у индивидуалном такмичењу освојила треће место, док је са екипом у чијем су саставу биле ученица 48. класе Војне гимназије Зорана Глишић и ученица 51. класе Средње стручне војне школе Јована Станковић, изборила звање екипног шампиона Србије.
photoФОТОГАЛЕРИЈА