Министарство одбране Републике Србије
 
17.06.2022.

Посета Министарству одбране Краљевине Норвешке



Помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић предводила је делегацију Министарства одбране која је боравила у посети Краљевини Норвешкој.

Делегацију су у Ослу примили генерални директор Управе за персоналну политику, компетенције и заједничку правну службу Министарства одбране Краљевине Норвешке Кристина Кјерсти Клабо и директор Центра за интегритет у сектору одбране Министарсва одбране Норвешке Пер А Кристенсен.

У фокусу посете били су разговори о сарадњи на пројекту „Унапређење функције управљања људским ресурсима у Министарству одбране и Војсци Србије“.

Пројекат, који је норвешка страна заинтересована да подржи, за циљ има унапређење кадровске политике, јачање интегритета и професионализма кроз активности функције управљања људским ресурима, од процеса планирања, регрутације и селекције до унапређења законодавног оквира и административних процедура.

Током разговора, представници Министарства одбране и Оружаних снага Краљевине Норвешке представили су оквир управљања људским ресурсима, процедуре и надлежности, а било је речи и о обавезном служењу војног рока.