Министарство одбране Републике Србије
 
30.04.2022.

Председник Вучић стигао на аеродром „Пуковник пилот Миленко Павловић“



Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић управо је стигао на војни аеродром „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници, где ће присуствовати приказу способности Војске Србије „ШТИТ 2022“.

Председника Вучића који је примио рапорт пред почасном јединицом Гарде, дочекали су потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

О спремности јединица за извођење приказа министра одбране и начелника Генералштаба известили су командант РВ и ПВО генерал-потпуковник Душко Жарковић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, и команданти 63. падобранске бригаде и 72. бригаде за специјалне операције бригадни генерали Ненад Зонић и Мирослав Талијан.

Председник Републике Александар Вучић дао је одобрење команданту приказа бригадном генералу Жељку Билићу да приказ почне.

На приказу способности Војске Србије „ШТИТ 2022“ који Министарство одбране и Војска Србије организују данас на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници, учествује више од 1.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије, више од 300 средстава борбене технике као и више од 60 авиона, хеликоптера и даљински управљивих ваздухоплова.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
30.04.2022
mp4 (55,15 MB)
Дочек председника Републике Србије Вучића