Министарство одбране Републике Србије
 
29.04.2022.

Министар Стефановић за „Информер“: Опремљеност и способност Војске Србије на највишем нивоу у њеној историји



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас у изјави за „Информер“ да смо, уз огромну подршку и разумевање председника Републике и врховног команданта Александра Вучића, у претходном периоду имали озбиљна улагања и успели да  подигнемо ниво опремљености и укупне способности Војске Србије на највиши ниво у њеној историји.

Он је позвао грађане да дођу у суботу на војни аеродром „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници и проведу леп дан са својом војском.
 
„Моћи ће да се увере шта све данас има и шта све можe њихова армија, колико је моћна и савремена, али и да могу мирно да спавају јер има ко да их чува. Представићемо неке од најновијих и најсавременијих система наоружања, захваљујући којима Војска Србије добија способности којима никада до сада није располагала“, рекао је министар Стефановић.
 
Министар је истакао да јачамо наше оружане снаге и инвестирамо у одбрану искључиво да би обесхрабрили било кога ко би макар и помислио да може да угрози безбедност нашег народа.
 
„Следићемо политику председника Вучића и бити искључиво фактор мира и стабилности у овом делу Европе, сарађујући са свима, али пре свега водећи рачуна о интересима Србије као независне и слободне земље“, поручио је Стефановић.
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.04.2022
mp4 (108,82 MB)
Најавни спот