Министарство одбране Републике Србије
 
27.04.2022.

Министар Стефановић: Србија се дичи својим храбрим прецима



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић подсетио је да је на данашњи дан 1929. године преминуо један од највећих синова српске војне историје генерал Степа Степановић, који је и данас узор српским војницима.

- Био је један од најчвршћих стубова и симбол најсветлијих победа српске историје. Мудар, храбар, стамен и одлучан. Стратег и саборац. Херој. Прави војсковођа, достојан да му се име никада не заборави, а дела памте заувек. Иако импресивних војних вештина и командних способности, остао је скроман човек, родољуб који је изнад свега волео свој народ и Србију – написао је министар Стефановић на свом Фејсбук налогу.

Министар је подсетио и на речи Степе Степановића „Из народа сам поникао, он ме је начинио оним што сам, морам се покорити његовој вољи и служити му до последњег даха“.

- Србија се дичи храбрим прецима који су цео живот посветили борби за слободу. Српски војници и данас у часним војсковођама имају најбољи узор части, мудрог вођења и љубави према отаџбини, и на то смо поносни!“ - навео је министар Стефановић.