Министарство одбране Републике Србије
 
30.03.2022.

Министар Стефановић обишао породицу погинулог потпуковника Дејана Станојевића



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас породицу потпуковника Дејана Станојевића, који је изгубио живот у Демократској Републици Конго.
 
Припадници Министарства одбране и Војске Србије са великом тугом примили су вест о погибији часног, стручног и посвећеног официра, који је професионално извршавао задатке у мисији Уједињених нација достојно представљајући нашу државу.
 
Министар Стефановић навео је да ће Министарство одбране и Војска Србије пружити породици у овом тешком тренутку сву неопходну помоћ и да ће достојанствено чувати успомену на потпуковника Станојевића, који је био официр на част и својој породици, својој војсци и својој отаџбини Србији.

"У овим тешким тренуцима, хоћу да покажемо највеће поштовање за човека који је дао свој живот за вредности и идеале своје земље, служећи у мисији која обезбеђује мир", рекао је министар Стефановић.
 
Потпуковник Станојевић страдао је када је јуче приликом реализације редовног задатка извиђања из ваздуха у мисији Уједињених нација у Демократској Републици Конго (MONUSCO) на истоку земље дошло до пада хеликоптера.
 
Станојевић је рођен 22. децембра 1979. године. У Војсци Србије био је од 28. септембра 2002, а у мисији Уједињених нација у Демократској Републици Конго био је ангажован од 24. октобра прошле године. Током богате војничке каријере више је пута награђиван и похваљиван, а иза себе је оставио супругу и двоје малолетне деце.