Министарство одбране Републике Србије
 
03.03.2022.

Састанак министара Стефановића и Ружића поводом израде новог закона о војном образовању



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са првим потпредседником Владе и министром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем поводом израде новог закона о војном образовању.

Министар Стефановић навео је да је данашњи састанак сазван како би упознали Министарство просвете са наведеним нацртом и истакао значај сарадње два министарства када је реч о његовом усклађивању са прописима који уређују ову област у нашој земљи. Он је истакао да је изради нацрта новог закона о војном образовању претходила интерна процедура током које су усаглашена решења међу представницима организацијских јединица Министарства одбране и Војске Србије, при чему су посебно били важни ставови представника војношколских установа.
 
Министар одбране предложио је да се у наредном периоду организује стручни скуп на коме ће представници два министарства имати могућности да размене мишљења и усагласе ставове о новом закону о војном образовању.

Министар Ружић захвалио се министру Стефановићу на позиву за данашњи састанак и указао на важност нормативног регулисања војног образовања. Он је навео да ће његови сарадници пажљиво размотрити текст нацрта и прихватио позив за учешће тима Министарства просвете, науке и технолошког развоја на скупу чија ће тема бити нови закон о војном образовању.
 
Састанку су уз министра Стефановића присуствовали помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић, секретар Министарства одбране Милица Ћатић, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник др Горан Радовановић, начелник Војне академије пуковник др Срђан Благојевић и начелник Војне гимназије капетан бојног брода Мирослав Ћитић, док су са министром Ружићем на састанку били државни секретар проф. др Ивица Радовић, помоћник министра за високо образовање Бојан Тубић и помоћник министра за средње образовање и васпитање Милош Благојевић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.03.2022
mp4 (59,85 MB)
Састанак