Министарство одбране Републике Србије
 
14.02.2022.

Бесплатан улаз у Војни музеј и Музеј ваздухопловства поводом Дана државности



Војни музеј на Калемегдану и Музеј ваздухопловства у Сурчину 15. и 16. фебруара отвориће своја врата бесплатно за све посетиоце поводом Сретења - Дана државности Републике Србије.

Грађани ће у Војном музеју, у периоду од 10 до 17 часова, моћи да погледају сталну музејску поставку која приказује историјско раздобље почев од 4.000 година пре нове ере до последњих ратних дешавања током деведесетих година прошлог века. У поставци која броји 3.500 предмета и докумената могу се видети примерци оружја, војне одеће, униформи, застава и одликовања. Поставка садржи и бројне  фотографије и уметничка дела која сликовито приказују војну и националну историју на нашим просторима.   

Током празника, бесплатан улазак, у један од водећих музеја авијације у свету, Музеј ваздухопловства, омогућен је од 10 до 17 часова. Посетиоцима се пружа прилика да на једном месту прошетају кроз читав век авијације, која је представљена експонатима од пионирског периода до модерног доба. Сталну поставку чини више од 70 оригиналних домаћих и иностраних авиона, хидро-авиона, хеликоптера и једрилица. У оквиру посебних тематских изложби представљени су поједини значајни периоди ваздухопловне историје наше земље.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА