Министарство одбране Републике Србије
 
31.01.2022.

Министар Стефановић честитао кинеску Нову годину



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је честитке поводом кинеске Нове године потпредседнику Централне војне комисије генералу Џангу Јоусја, министру националне одбране генералу Веи Фенгхеу и амбасадорки Народне Републике Кине у Београду Чен Бо. Уз срдачне честитке министар Стефановић пожелео је кинеским званичницима да наступајућа година донесе просперитет и благостање братском кинеском народу.

„Посебно ми је задовољство да Вама, Вашој породици, сарадницима и свим сународницима упутим искрене честитке и жеље да овај празник дочекате у здрављу, весељу и благостању. Наше две земље имају традиционално добре односе, нарочито у области одбране, и уверен сам да ће се они и у новој години развијати у заједничком интересу наших држава и народа“, наводи се, између осталог, у честиткама које је упутио министар Стефановић.

Министар се и овом приликом захвалио Народној Републици Кини на несебичној помоћи коју је пружила у тешким тренуцима у борби против ковида-19  и тиме доказала по ко зна који пут да је искрени пријатељ Србије.

„Уверен да ћемо наставити да јачамо наше пријатељство, упућујем Вам срдачне честитке поводом Лунарне нове године са жељом да наступајућа година донесе благостање братском кинеском народу“, навео је министар Стефановић.