Министарство одбране Републике Србије
 
11.11.2021.

Честитке министра одбране поводом војних празника



Честитка поводом Дана Војне болнице Нови Сад
 
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 11. новембра - Дана Војне болнице Нови Сад честитку у којој се каже:
 
„Свим припадницима Војне болнице Нови Сад честитам 11. новембар.
 
На данашњи дан пре више од једног века, постављен је управник Сталне војне болнице Потиске дивизијске области и болница у Петроварадину је почела да ради. Данас је то најстарија војна болница у Европи. Генерације и генерације војних лекара и медицинског особља предано су бринуле у овој установи о здрављу и животима наших војника и градиле надалеко чувено име новосадске Војне болнице.
 
Као њихови достојни наследници данас се пожртвовано старате о здрављу припадника Министарства одбране и Војске Србије, чланова њихових породица, војника на добровољном служењу војног рока, ученика и кадета. Суочени са пандемијом ковида у протеклом периоду нисте се штедели ни у борби за опоравак цивила. Били сте увек и свуда уз наш народ кад год је то било потребно.
 
Изузетно сам поносан на све вас и од срца вам честитам празник.“

 
Честитка поводом Дана јединица за електронска дејства

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 11. новембра - Дана јединица за електронска дејства честитку у којој се каже:
 
„Свим припадницима јединица за електронска дејства честитам 11. новембар – Дан рода.

Формирањем прве јединице за радио-извиђање и противелектронска дејства у Нишу пре тачно 75 година започело је функционисање вашег рода. Из године у годину његов значај за јачање нивоа оперативних способности Војске Србије све је већи, што захтева да опремљеност и оспособљеност ваших јединица буду у корак са савременим изазовима. Зато ће држава на томе наставити и даље да ради.

Уз жељу да, као и до сада, успешно обављате све задатке, честитам вам празник.“