Министарство одбране Републике Србије
 
05.11.2021.

Састанак министра Стефановића са замеником министра националне одбране Грчке



Потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије др Небоjша Стефановић састао се данас са замеником министра националне одбране Републике Грчке Никосом Хардалиасом, на маргинама Сајма наоружања и војне опреме „FEINDEF'21“ у Мадриду.

Стефановић је истакао на почетку састанка да две земље имају традиционално добре односe, те да му је посебно драго да се у пријатељској Шпанији сусреће са делегацијом пријатељске Грчке. Он је билатералну сарадњу Србије и Грчке у области одбране оценио као веома развијену, посебно у војно-војнoм и војнообразовном сегменту, истичући значај заједничких обука и вежби за јачање оперативних способности српске и грчке војске.

Стефановић и Хардалиас су се сагласили да је досадашња сарадња на високом нивоу, као и да постоји простор за њено даље унапређење, посебно у војнотехничкој области кроз сарадњу истраживачких института и одбрамбених индустрија.

Заменик министра националне одбране Републике Грчке истакао је да Грчка снажно подржава европске интеграције наше земље и да чврсто верује да је Србији место у Европској унији.  

Министар Стефановић се захвалио на подршци, подсећајући да је чланство у ЕУ основни спољнополитички циљ Србије. Он је, такође, упознао Хардалиаса и са актуелном ситуацијом у нашој јужној покрајини, истичући да привремене приштинске институције својим једностраним потезима континуирано угрожавају стабилност целог региона.

Хардалиас је министру Стефановићу пренео позив министра националне одбране за званичну посету Грчкој.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.11.2021
mp4 (56,65 MB)
Састанак