Министарство одбране Републике Србије
 
03.11.2021.

Честитка министра одбране поводом Дана Војнотехничког института



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 3. новембра - Дана Војнотехничког института честитку у којој се каже:

"Свим припадницима Војнотехничког института честитам 3. новембар – Дан Института.
 
Србија вам дугује велико хвала што своје знање и вештине већ деценијама користите за јачање и напредак наше војске, али и зато што сте и у изазовним и тешким временима, која су срећом иза вас, остали и енергично радили за своју земљу.   
 
Преданим радом успели сте да очувате реноме који ова институција има у свету још од оснивања и данас ојачани младим истраживачима настављате да завређујете огромно поштовање. Ваше знање је богатство Војске Србије. Енергија и труд коју улажете у развој оруђа, која су производ домаће памети, наш су понос и у земљи и широм света. Посебно сам срећан, и то увек наглашавам, што смо могли да учинимо Војнотехнички институт данас богатијим за велики број младих људи, али и да обезбедимо и веће плате и боље услове рада за све припаднике.
 
Уверен да ћете остваривањем запажених резултата у области истраживања и развоја средстава наоружања и војне опреме наставити да доприносите модернизацији и јачању оперативних способности Војске Србије, и уз обећање да ће држава наставити са улагањима у вас, честитам вам празник."