Министарство одбране Републике Србије
 
02.11.2021.

Састанак министра Стефановића са амбасадором Сједињених Америчких Држава



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава Ентониjем Годфријем о наставку сарадње двеју земаља у области одбране.

Министар Стефановић истакао је да наша земља високо вреднује досадашњу сарадњу у области заједничких војних вежби и обука, као и донације америчке стране за систем одбране Републике Србије. Он је оценио да је билатерална војна сарадња добра и усмерена ка подизању оперативних способности Војске Србије.

Министар одбране навео је да Србија наставља да води балансирану политику одбране и непрестано ради на унапређењу и даљем квалитативном развоју односа у области одбране са свим државама и међународним организацијама, у складу са својим дугорочним стратешким опредељењем  војне неутралности.

Aмбасадор САД Годфри изразио је уверење да ће Србија и Сједињене Америчке Државе у наредном периоду подићи сарадњу и на виши ниво у области одбране, у свим сегментима од заједничког интереса. Данашњем састанку присуствовао је и новоименовани заменик амбасадора САД у Београду Џон Гинкел.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
02.11.2021
mp4 (53,01 MB)
Састанак