Министарство одбране Републике Србије
 
01.11.2021.

Састанак министра Стефановића са делегацијом Спортског савеза Србије



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са председником Спортског савеза Србије Даворoм Штефанеком, са којим је разговарао о усаглашавању даљих корака у сарадњи Министарства и Савеза, а у циљу стварања што бољих услова за војне спортисте.

Министар Стефановић истакао је да је досадашња сарадња са Савезом била успешна, почев од заједничког наступа на „Сајму спорта“ преко обезбеђивања услова за наступ на међународним војним такмичењима до ојачавања војних такмичарских тимова врхунским спортистима.

„Желимо да наши војни спортисти имају што боље услове и максималну подршку, сваке врсте, и у њиховим тренинзима, припремама и одласцима на такмичења“, рекао је министар Стефановић.

Стефановић и Штефанек су се сагласили да је у наредном периоду неопходно заједнички радити на изградњи инфраструктурних капацитета за развој спортских дисциплина својствених војскама, попут полигона за војни пентатлон и других.

Тема састанка били су модалитети ангажовања врхунских спортиста у оквиру Спортске јединице Министарства одбране, а чиме се стварају услови да они представљају Војску Србије на великим међународним такмичењима, али и да промовишу војни позив међу младима. Саговорници су оценили и да је такав вид подршке врхунском спорту потребан, те да свакако постоји значајна узајамна корист, што се и кроз досадашњу сарадњу потврдило.

На састанку је констатовано и да би у оквиру Стратегије развоја спорта у Србији, која ће у наредној деценији бити кључни документ у тој области, спорт у Војсци требало да има своје место и буде адекватно препознат.

Састанку су присуствовали државни секретар Министарства одбране Бранко Живановић, помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић, заменик шефа Делегације Републике Србије при CISM пуковник др Миливоје Пајовић и члан наведене Делегације потпуковник др Драган Тодоров. У делегацији Спортског савеза, поред председника Штефанека, били су генерални секретар Горан Маринковић и правни саветник проф. др Ненад Ђурђевић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.11.2021
mp4 (53,01 MB)
Састанак