Министарство одбране Републике Србије
 
28.10.2021.

Министар Стефановић: Наставак срамне кампање против председника Вучића



Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:
 
„Нажалост, очигледно је да се срамна кампања пласирања разноразних неистина и манипулација, у којој се уопште не бирају средства те се председнику Александру Вучићу удара и на децу, наставља.  Тако је и данас извесно удружење, заправо тек један од Ђиласових сателита, пласирало потпуне будалаштине, дајући свој допринос беспризорном стављању мете на леђа Данилу Вучићу.


 
Тврдње да се син председника бахати јер га обезбеђују „Кобре“ толико су небулозне да их је тешко коментарисати. Најпре, нити Данило Вучић одлучује да ли ће имати обезбеђење, нити како и колико ће оно бити, а још мање када и где ће оно са њим бити. Обезбеђење ће увек ићи са њим, када год се процени да постоји потреба у безбедносном смислу, баш као и у случају сваке штићене личности и то су одлуке надлежног државног органа, који врши безбедносну заштиту, без икакве мистификације како то ђиласовци желе да представе. Присуство и „Кобри“ и других надлежних органа за обезбеђење Данилу Вучићу може само да отежава нормалан свакодневни живот и то зна свако ко је био штићена личност.
 
Оно што је, међутим, несумњиво јесте да Данило Вучић нити је икада, нити чини икакво кривично дело и управо зато Ђиласовим сателитима и не остаје ништа друго сем да измишљају и манипулишу. У мржњи према Александру Вучићу су очигледно толико огрезли да не бирају средства већ одавно, па макар она и угрожавала безбедност и стављала мету на леђа његовом детету“.