Министарство одбране Републике Србије
 
28.10.2021.

Састанак министра Стефановића са министром Сојлуом



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, који борави у званичној посети Турској, разговарао је данас са министром унутрашњих послова Републике Турске Сулејманом Сојлуом.
 
Министри Стефановић и Сојлу истакли су да су двојица председника Александар Вучић и Реџеп Тајип Ердоган личним залагањем успоставила нови пут сарадње између двеју земаља, како би обезбедила што бољи живот за оба народа.


 
Турска је, као један од најважнијих спољнотрговинских партнера наше земље, спремна да настави да ради заједно са Србијом на даљем економском јачању, приливу инвестиција и свеукупном развоју нашег региона, наведено је на састанку. Министар Стефановић се овом приликом захвалио министру Сојлуу, као некоме ко је пријатељ Србије, на његовим личним напорима да помогне у јачању односа две земље. 
 
Двојица министара су се сагласила да Србија и Турска остају посвећене регионалној стабилности, као и да настављају заједничку борбу против тероризма и ирегуларних миграција.
 
Стефановић и Сојлу су заједнички констатовали да ће две владе наставити да прате снажан пут сарадње, који су успоставили председници Вучић и Ердоган, и дају допринос у свим ресорима како би обезбедиле што боље услове и квалитет живота грађанима Србије и Турске.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА