Министарство одбране Републике Србије
 
29.09.2021.

Државни секретар Живановић: Бруталне лажи по налогу из бункера



Изјава државног секретара Министарства одбране Бранка Живановића:
 
„Данашњи текст „Објектива“ о изградњи хангара на аеродрому „Морава“  крунски је доказ колико је тајкун из бункера побеснео и евидентно се потпуно погубио.  Након срамотних измишљотина у тексту, у којем је овај лист оптужио Министарство одбране на челу са министром Небојшом Стефановићем за наводне планиране злоупотребе приликом изградње хангара склапањем уговора са предузећем „Енергопројект“, „Објектив“ се за почетак није удостојио ни да објави наш јучерашњи деманти. Разлог врло прост - из њега се види да брутално лажу.
 
Пошто немамо намеру да тајкунима дозволимо рушење угледа институције која је од изузетног значаја за ову земљу, и то нарочито у овим важним тренуцима за српски народ на Косову и Метохији, поновићемо чињенице и истину које „Објектив“ покушава да сакрије јер им боле праве власнике.
 
- Министарство одбране није склопило уговор са  „Енергопројектом“ за извођење радова на изградњи хангара на аеродрому „Морава“. Самим тим је јасно да нема никаквог нити поверљивог, нити испод жита склопљеног уговора, како то пише „Објектив“. Извођач радова на хангару је Војнограђевинска установа „Београд“, која је почела са радовима 20. маја 2021. године.
 
- Министарство одбране није ангажовало „Енергопројект“ ни као подизвођача. И не само „Енергопројект“, већ ниједног другог подизвођача. Нити смо већ спровели поступак поверљиве набавке са „Енергопројектом“, како је „Објектив“ претходно писао, нити смо чекали са слањем понуда и послали их јуче, како то сада тврде. Све досадашње радове ВГУ „Београд“ је извела сопственим капацитетима, без ангажовања подизвођача.
 
- „Објектив“ би овом приликом „просветлио“ и да панели које производи предузеће „Кингспан“ имају широк спектар примене у грађевини и укупно у привреди, те је њихов „крунски доказ“ да је „Енергопројект“ тражио понуду за панеле од овог предузећа врхунска будалаштина.
 
Са друге стране, лако проверљиве чињенице су да нити Министарство има склопљен уговор са „Енергопројектом“, нити је спровело поступак поверљиве набавке, те се нико није ни могао окористити, како то тврде, за 800.000 евра. Реч је о бруталној лажи коју је овај лист пласирао по налогу из бункера.“