Министарство одбране Републике Србије
 
26.09.2021.

Честитке министра одбране поводом војних празника



Честитка поводом Дана Уметничког ансамбла Министарства одбране  „Станислав Бинички“
 
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 26. септембра - Дана Уметничког ансамбла Министарства одбране  „Станислав Бинички“ честитку у којој се каже:
 
„Свим припадницима Уметничког ансамбла Министарства одбране  „Станислав Бинички“ упућујем срдачне честитке поводом 26. септембра –Дана Ансамбла.
 
На данашњи дан прослављајући празник ваше установе, запаженим резултатима и стеченим реномеом како у земљи тако и у свету доказали сте се достојним настављачима првог оркестра који је пре више од сто двадесет година започео са извођењем модерне музике.
 
Следећи дугогодишњу уметничку традицију војних музичара и оркестара, одабиром добрих репертоара имате несумњив утицај у стварању нових музичких вредности.
 
Честитам вам празник, уверен да ћете и у наредном периоду захваљујући високо постављеним уметничким критеријумима и широком лепезом извођачких могућности наставити да афирмишете Министарство одбране и Војску Србије, али и читаву државу.“
 
 
Честитка поводом Дана Техничког ремонтног завода НХ „Ђурђе Димитријевић – Ђура“
 
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 26. септембра - Дана Техничког ремонтног завода НХ „Ђурђе Димитријевић – Ђура“ честитку у којој се каже:
 
„Свим припадницима Техничког ремонтног завода НХ „Ђурђе Димитријевић – Ђура“ честитам 26. септембар – Дан Завода.
 
Више од седам деценија настављајући традицију специјализоване војне установе,  професионалним радом и стручним оспособљавањем кадра с успехом обављате задатке пред вама, немерљиво доприносећи реализацији техничке подршке јединица Војске Србије.
 
Сигуран да ћете и убудуће генералним одржавањем и ремонтом убојних средстава наставити да одговарате потребама система одбране, који би без вас био незамислив, честитам вам празник.“