Министарство одбране Републике Србије
 
05.02.2021.

Честитке министра одбране поводом војних празника



Честитка поводом Дана Института за стратегијска истраживања
 
 
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 5. фебруара - Дана Института за стратегијска истраживања честитку у којој се каже:
 
„Свим припадницима Института за стратегијска истраживања упућујем искрене честитке поводом 5. фебруара - Дана Института.
 
Негујући дугогодишње традиције, чувајући успомену на професора Јована Драгашевића који је ударио темеље рада на писању војне историје и прикупљању архивске грађе, ваши припадници сталним усавршавањем, публиковањем радова и учешћем на научним скуповима у земљи и свету, стичу висока признања дајући немерљив допринос афирмацији Војске Србије и Министарства одбране.
 
У жељи да наставите са професионалним радом, постизањем још успешнијих резултата и сачувате реноме једне од утицајнијих научно-истраживачких установа како у систему одбране тако и у Републици Србији, честитам вам празник".
 
 
 
Честитка поводом Дана Војног архива
 
 
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 5. фебруара - Дана Војног архива честитку у којој се каже:
 
„Свим припадницима Војног архива упућујем искрене честитке поводом 5. фебруара - Дана установе.
 
Више од седам хиљада метара архивске грађе војне провенијенције која се чува у вашој установи најбољи је показатељ значаја који Војни архив има за очување и презентовање националног духа и традиција не само Војске Србије већ и државе у целини.
 
Ангажовањем на очувању националног духа, континуирано дајете значајан допринос заштити културне баштине наше земље.
 
Честитам вам празник, у жељи да истрајете у вашим истраживањима и наставите да остварујете запажене резултате на пољу научноистраживачког рада".
 
 
Честитка поводом Дана геодетске службе
 
 
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић упутио је поводом 5. фебруара - Дана геодетске службе честитку у којој се каже:
 
„Свим припадницима геодетске службе упућујем срдачне честитке поводом 5. фебруара - Дана службе.
 
На данашњи дан пре више од једног века књаз Милан Обреновић донео је одлуку о формирању Географског одељења намењеног за премер Србије за војне потребе.
 
Професионалним извршавањем задатака на пољу геотопографског обезбеђења наше војске, али и реализације пројеката од општег друштвеног значаја, показали сте да сте достојни настављачи традиције ваше службе.
 
Уверен да ћете и у наредном периоду наставити да савесно и одговорно извршавате ваше дужности, честитам вам празник".