Министарство одбране Републике Србије
 
14.07.2020.

Телефонски разговор министра Вулина са кипарским министром одбране Петридисом



Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас телефоном са новоименованим министром одбране Републике Кипар Харалампосом Петридисом. На почетку разговора министар Вулин пожелео је министру Петридису успех на новој дужности.
 
Он је пренео поздраве председника Републике и врховног команданта Александра Вучића председнику Републике Кипар Никосу Анастасијадесу. 
 
Министар Вулин захвалио је на активној подршци и принципијелном ставу Кипра у очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и изразио чврсту подршку територијалном интегритету Републике Кипар.
 
Министар Петридис нагласио је да охрабрује наставак дијалога Београда и Приштине у циљу изналажења дугорочног политичког решења које је у интересу и прихватљиво за Републику Србију.
 
На састанку је договорен сусрет два министра у најскорије време на коме ће се разматрати наставак билатералне војне сарадње, првенствено кроз реализацију заједничких вежби и развијање војноекономске и војнообразовне сарадње.
 
У том циљу изражено је очекивање да ће борба за сузбијање и гашење пандемије корона вируса дати успешне резултате, што ће омогућити наставак започетих и реализацију договорених активности.