Министарство одбране Републике Србије
 
16.04.2020.

Честитке министра одбране поводом Васкрса




Честиткa министра одбране поводом Васкрса

Поводом највећег хришћанског празника, Васкрсења Господа нашега Исуса Христа, свим припадницима Министарства одбране и Војске Србије који овај празник славе по јулијанском календару, упућујем срдачне честитке.

Данас, када се готово читав свет, па и наша држава, суочава са пошасти библијских размера изазваном новом болешћу, потребно је да сви заједно, делима и молитвама, водимо једну велику битку за очување нашег народа.

Желим вам да обасјани светлошћу Христовог васкрсења и даље успешно извршавате постављене задатке, знајући да је то сигуран пут изградње мира наше отаџбине.

Христос је васкрсао из мртвих и свима који верују у Његово васкрсење донео радост и наду да ће из свих животних невоља изаћи као победници. Зато, желећи да Васкрсли Господ, у овом тешком периоду за наш народ и нашу отаџбину, сачува у здрављу вас и ваше најмилије, поздрављам вас победоносним поздравом:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
 

Честитка Његовој Светости Патријарху српском господину Иринеју

Ваша Светости,

У име припадника Министарства одбране и Војске Србије и своје лично, са најлепшим жељама срдачно Вам честитам празник Христовог Васкрсења.

У овом тешком времену, када сви заједно, делима и молитвама, водимо једну велику битку за очување нашег народа, молим Васкрслог Господа да Вам укрепи здравље и духовну снагу да и даље сигурном руком управљате Богом Вам повереном Српском црквом.

Као што Христос васкрсе, тако са вером да ћемо и ми изаћи као победници из ове битке, поздрављам Вас поздравом победе живота над смрћу:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!