Министарство одбране Републике Србије
 
22.12.2018.

Министар Вулин: Војска Србије је показала да брине о својој земљи и свом народу




Министар одбране Александар Вулин и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Петар Цветковић уручили су данас кључеве од станова припадницима Министарства одбране и Војске Србије у београдском Дому Војске.
 
 Министар Вулин је, након свечаности доделе кључева, истакао да је Војска Србије институција у нашем народу на коју сви могу да се ослоне и која је показала да брине о својој земљи и свом народу.
 
 
- Исто тако, Влада Републике Србије и врховни командант Александар Вучић брине о својој војсци и брине о сваком њеном припаднику. И данашња подела станова је наставак бриге о човеку. Војску Србије чине обучени, мотивисани и, морају бити, и задовољни припадници – нагласио је министар Вулин.
 
 Према његовим речима, свако ко веже своју судбину за Војску Србије и уопште за безбедносни сектор може да рачуна да ће држава водити рачуна и бринутио њему.
 
- Свако ко приступи Војсци Србије треба да зна да ћемо бринути о њему, од његовог школовања, радног места, решавања стамбеног питања, лечења, па чак и смештаја у старости. То треба да зна сваки припадник Војске Србије, као и чланови његове породице. Систем који је намерно и плански урушаван је систем који ћемо сада поново успоставити, систем који на првом месту, брине о човеку – рекао је министар Вулин.
 


Војска Србије, закључио је министар одбране, је у свим овим тешким данима за нама показала да је у стању да обезбеди мир, да обезбеди ред, да сачува наш начин живота и да буде одвраћајући фактор за свакога ко би помислио да са Србијом може да се решава било шта путем силе.
 
Међу онима који су данас добили кључеве од станова је и заставник Дејан Стаменковић из Ниша, запослен на нишком војном аеродрому.
 
 - После 30 година добио сам стан у коме ћу живети са породицом. Стан је по структури двособан, сређен је и ја сам веома задовољан – рекао је заставник Стаменковић.

Стамбено питање је данас је, после две деценије чекања, решио и потпуковник у пензији Милан Ивичић из Лесковца, који је, такође, добио двособан стан у Нишу.
 


- Од 1999. године сам без стана, а што је још важније, после тачно 50 година, враћам се у свој родни град – истакао је Ивичић додајући да је задовољан и станом и његовом локацијом.
 
Са кључевима од свог стана данас је пут Краљева отишла и војни службеник Драгана Васиљевић запослена у Лађевцима.
 
- На данашњи дан сам решила велику ствар у животу – стамбено питање за себе и своју породицу. Презадовољна сам и овим путем бих захвалила и министру одбране и Министарству одбране и Војсци Србије – наглашава она додајући да је на стан чекала више од три деценије.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
22.12.2018
mp4 (93,49 MB)
Изјава министра Вулина
22.12.2018
mp4 (114,97 MB)
Додела кључева
22.12.2018
mp4 (27,77 MB)
Изјава заставника Дејана Стаменковића
22.12.2018
mp4 (32,82 MB)
Изјава потпуковника у пензији Милана Ивичића
22.12.2018
mp4 (55,93 MB)
Изјава војног службеника Драгане Васиљевић