Министарство одбране Републике Србије
 
02.10.2018.

Примопредаја дужности ректора Универзитета одбране



У згради Ректората Универзитета одбране данас је одржана церемонија примопредаје дужности ректора Универзитета одбране, уз присуство чланова Колегијума ректора.

Указом председника Републике Србије Александра Вучића на дужност ректора Универзитета одбране постављен је генерал-мајор доц. др Горан Радовановић. 

Досадашњи ректор Универзитета одбране генерал-мајор проф. др Младен Вуруна постављен је на дужност начелника Управе за одбрамбене технологије Сектора за материјалне ресурсе.

Обраћајући се присутнима, генерал Вуруна је новом ректору пожелео успех и војничку срећу, и  истакао да је образовање у протеклих десет година прешло велики пут од Војне академије до Универзитета одбране са две високошколске установе, Војном академијом и Медицинским факултетом Војномедицинске академије, са акредитованим студијским програмима.

Новопостављени ректор Универзитета одбране генерал-мајор доц. др Горан Радовановић у свом обраћању истакао је да му је указана част да у наредном периоду обавља дужност ректора и да настави са радом на изградњи и унапређењу војног образовања, како бисмо достигли оно што се у тој области и очекује. Генерал Радовановић захвалио је генералу Вуруни на десетогодишњем доприносу у изградњи војног школства и пожелео му пуно успеха у даљем раду.
photoФОТОГАЛЕРИЈА