Министарство одбране Републике Србије
 
30.09.2018.

Министар Вулин: Традиције које су нас учиниле великим нису нестале



Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас главном тркачком дану на манифестацији „Куп Војске Србије – Карађорђево 2018“.

Министар Вулин је, том приликом, истако да се након деценија планског и свесног занемаривања војске, Војска Србије опрема, наоружава и улаже у животни стандард свих својих припадника, али Војска Србије враћа и оне традиције које су нас учиниле важним и великим.

- Војска Србије је део нашег свакодневног живота. Вратити трку у Карађорђеву, вратити коњички вод у нашу Гарду све су то ствари које враћају војску у наш свакодневни живот. Свако улагање у Војску Србије је улагање у квалитет живота сваког грађанина наше земље – нагласио је министар Вулин.

Министар одбране је истакао да је Војска Србије увек била део нас.

- Она је то, показујемо, поново, она је део нашег свакодневног живота и доказ да традиције које су нас учиниле великим нису умрле, нису заборављене и да смо ми достојни настављачи величине наших предака – поручио је министар Вулин.

Министар Вулин је окупљене поздравио и у име председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића изражавајући му, овом приликом захвалност, јер како је додао, да није било његовог личног ентузијазма, напора и жеље да се све то обнови, ништа од овога што се данас у ергели "Карађорђево" могло видети, не би било могуће.

Министар Вулин обишао је данас ергелу „Карађорђево“ и присуствовао дефилеу коњичког вода Гарде Војске Србије, као и главној галопској трци за Куп Војске Србије „Српска коњичка дивизија“.

Овогодишњи победник у главној галопској трци за Куп Војске Србије „Српска коњичка дивизија“ на 2.000 метара је грло Атил Трлић, из штале „Трлић“ и јахач Ђорђе Перовић, а пехар му је уручио министар Вулин.

Друго место на тој трци заузео је Орнамент, јахача Кристијана Гнесија, а треће Самис Вариор чији је јахач био Александар Шашић.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић уручио је пехар победнику касачке трке "Кошаре" на 2.200 метара, касачу Бранку Скендеровићу за грло Пабло Јет.

Главни тркачки дан на манифестацији „Куп Војске Србије – Карађорђево 2018“ обележило је пет касачких и четири галопске трке.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
30.09.2018
mp4 (165,71 MB)
Обраћање министра Вулина
30.09.2018
mp4 (82,01 MB)
Изјава министра Вулина
30.09.2018
mp4 (70,44 MB)
Дочек министра Вулина
30.09.2018
mp4 (146,01 MB)
Mанифестацијa