Министарство одбране Републике Србије
 
29.09.2018.

Министар Вулин: Србија напредује, а њена Војска ће чувати њен мир



Министар одбране Александар Вулин присуствовао је данас централном и комеморативном скупу поводом јубилеја - 100 година од пробоја Солунског фронта који је одржан на српском војничком гробљу Зејтинлик.

Министар Вулин, истакао је том приликом, да српски народ, изнад свега, цени мир, али исто тако зна да нема мира без слободе.

- Слобода је највиша вредност нашег народа и као пре сто година, тако и данас, онај ко мисли да може да одузме слободу Србима треба да зна да то, једноставно, није могуће. Да би били сигурни, да би били слободни, одлучивали о себи и судбини своје деце, морамо да имамо снажну и сигурну државу, као што морамо да имамо снажну, задовољну и јаку Војску – нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, Војска Србије се ослања на традиције наших славних предака, Војска Србије наставља традиције борбе за слободу, Војска Србије се унапређује, наоружава, опрема како би била сигурна брана свакоме ко помисли да са Србијом може да разговара језиком силе.

- Србија напредује, Србија се развија, а њена Војска ће чувати њен мир. Слава нашим прецима, великој успомени оних који су били пре нас и због којих смо ми вредни понављања –поручио је министар Вулин.

Обележавању стогодишњице једног од најславнијих тренутака српске историје, који се у свету памти као симбол велике храбрости и пожртвованости српског народа, присуствовали су изасланик председника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића Никола Селаковић, делегација Министарства одбране и Војске Србије, представници Владе Француске и грчког председника, као и многобројни посетиоци.
photoФОТОГАЛЕРИЈА