Министарство одбране Републике Србије
 
26.09.2018.

Обележен Дан Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“




Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ обележио је вечерас свој Дан и 119. година постојања свечаношћу на реновираној тераси Дома Војске Србије у Београду.
 
Сумирајући постигнуто између два празника, начелник Уметничког ансамбла "Бинички" капетан фрегате Светозар Василески, најпре је захвалио свим некадашњим припадницима „Биничког“ за њихов неуморни рад током година, и истакао неколико запажених наступа - Светосавски бал у Бечу, Видовдански концерт у Бијељини, као и изванредан наступ у јулу ове године у Комбанк Дворани, у опери „Дон Ђовани“, заједно са солистима Метрополитан опере из Њујорка и кинеским уметницима.
 
-Бити репрезент своје земље је част, а војни музичар привилегија којом се поносимо - рекао је капетан фрегате Василески.
 
Присутнима се обратио и начелник Управе за односе са јавношћу Министарства одбране капетан бојног брода Петар Бошковић.
- Сваки наступ „Биничког“ је медијски догађај за пример који на најбољи начин слика Војску и Министарство одбране. Желим вам да следећу годишњицу, 120. година од оснивања, дочекате у пуном саставу, са далеко бољим условима за рад и са много сјајних концерата – поручио је капетан бојног брода Бошковић.
 
Вечерашњој свечаности је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, представници Министарства одбране и Војске Србије, као и пријатељи ансамбла, међу којима и Никола Рацков, Војкан Борисављевић, Јасмин Трумбеташ, Оливер Његo, Зорица Тасић, Јадранка Јовановић, Душан Свилар, као и глумци из серије “Војна академија”.
 
Обележавање јубилеја и празника била је и прилика да се награде и најсупешнији чланови ансамбла – диригент Павле Медаковић, Урош Кованџић, Ивана Сремац Стојановић, Марија Секулић и Божидар Антић. Посебним захвалницама награђени су и сарадници  „Биничког“, међу којима и ВФЦ „Застава Филм“, Факултет музичких уметности и Радио Београд.
 
Гости на кровној тераси београдског Дома Војске имали су вечерас, такође, имали прилику да уживају и у извођењима Мешовитог хора Министарства Одбране и Војске Србије и у наступу бенда „Old Hat Orchestra”.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.09.2018
mp4 (128,26 MB)
Обраћање капетана бојног брода Петра Бошковића
26.09.2018
mp4 (253,22 MB)
Обраћање капетана фрегате Светозара Василеског
26.09.2018
mp4 (91,58 MB)
Обраћање професорке Анете Илић
26.09.2018
mp4 (279,83 MB)
Свечаност