Министарство одбране Републике Србије
 
24.08.2018.

Промовисани најмлађи резервни официри




Свечаност поводом завршетка школовања слушалаца Курса резервних официра класе „Март 2018“ одржана је данас у касарни „Генерал Јован Мишковић“ на Бањици.

Честитајући најмлађим промовисаним резервним официрима, начелник Војне академије пуковник проф. др Мирослав Талијан рекао је да је школовање ове класе резервних официра реализовано кроз корпус предавања, семинара, извођења вежби и стажирања у јединицама Војске Србије, где су усвојили бројна стручна и комплементарна официрска и универзална животна знања.



Он је истакао да је од данас „наша војска богатија за једну младу генерацију - племениту, образовану, мотивисану и спремну за велике напоре и велика искушења резервних официра, како у оквиру задатака у одбрани земље, тако и у својим радним обавезама и многобројним улогама које их очекују током живота“.

- Драги најмлађи резервни официри, ви од данас улазите у ред оних који су стекли неизмерно богатство оличено у части српског официра, имовину која се тешко стиче, а која се не сме изгубити. У годинама које следе, уверен сам да ћете се потврдити као прави, и да сте заслужили чин резервног потпоручника Војске Србије – нагласио је пуковник Талијан.

Обраћајући се окупљенима у име своје класе, прва у рангу Курса резервних официра, резервни потпоручник Гордана Петровић поручила је:



- Сви смо ми добровољно ставили себе у службу отаџбине и макар на трен се поистоветили са великанима српске историје – са Лазаром, Милошем, Степом, Путником, Мишићем, са својим прецима са Цера, Колубаре, Кајмакчалана. Гарантујем вам да ћемо следити пут наших предака, да ће нам приоритет увек бити част, поштење, храброст и изнад свега отаџбина.

Свечаности су присуствовали ректор Универзитета одбране генерал-мајор проф. др Младен Вуруна, представници Министарства одбране и Војске Србије, као и родбина и пријатељи резервних потпоручника.
photoФОТОГАЛЕРИЈА