Министарство одбране Републике Србије
 
29.06.2018.

Министар Вулин: Већа улагања у војни спорт




Министар одбране Александар Вулин примио је данас награђене припаднике Министарства одбране и Војске Србије који су остварили запажен успех на Првом појединачном првенству Србије у џудоу за припаднике Војске и Полиције.
 
Данашњи сусрет са спортистима био је прилика и за потписивање Споразума Министарства одбране са Спортским савезом Србије и Уговора о донацији са компанијом "Моцарт", који ће бити значајна подршка за нове успехе војних спортиста.
 


Министар Вулин је истакао да је председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић издао веома јасно наређење да хоће јаку, сигурну и задовољну Војску.
 
- Осим набавке најсавременијих борбених система, чиме се ствара јака и савремена војска, развојем спорта и давањем могућности да сваки од наших припадника до максимума развије свој потенцијал, ви стварате и задовољну војску – поручио је министар Вулин уз честитке војним спортистима.
 


Војска Србије, додао је министар Вулин, унапређује своје капацитете и појачава своју борбену готовост тако што набавља најсавременије системе наоружања, тако што улаже у обуку и снагу своје војске, али више и изнад свега, Војска Србије се развија и јача тако што улаже у припаднике Војске Србије.
 
- Повећаћемо зараде, омогућићемо лаку доступност становима, решаваћемо економске проблеме наших припадника, радићемо на томе да се помогне и њиховим породицама, али радићемо на томе и да се појача обим обуке, радићемо на томе да се физичка спрема наших припадника значајно унапреди, а самим тим да се више него до сада улаже у војни спорт, али и да се више очекује од наших припадника – нагласио је министар Вулин.
 


Према његовим речима, бављење спортом је и обавеза, али и избор припадника Војске Србије, а захваљујући Спортском савезу и компанији "Моцарт" моћи ћемо и више него до сада да се бавимо спортом, да то радимо и на европском и на светском нивоу.
 
- Више неће бити ни једног првенства које ћемо прескочити јер нисмо имали довољно новца, већ ће ти проблеми бити решени, захваљујући уговору са компанијом "Моцарт", а захваљујући споразуму са Спортским савезом Србије постаћемо део те велике породице и моћи да се такмичимо, али и наћи могућност да најистакнутији спортисти, као што је господин Штефанек, постану део наше војне репрезентације и репрезентују Војку Србије и нашу земљу на светским првенствима – поручио је министар Вулин додајући да се квалитет војних првенстава данас не разликује од светских првенстава и Олимпијаде.
 


У име Министарства одбране, шеф делегације Републике Србије при CISM бригадни генерал Синиша Радовић и генерална директорка компаније "Моцарт" Ковиљка Лочар потписали су Уговор о донацији, а са председником Спортског савеза Србије Давором Штефанеком генерал Радовић је потписао Споразум о сарадњи.
 
Генерал Радовић је изразио задовољство подршком Спортског савеза Србије и компаније "Моцарт" војном спорту, а данашње потписивање поменутих докумената додатан је оквир да се сви ти млади људи, који имају велика одрицања да би постигли такве резултате, добију нови вид подршке.
 


Он је, такође, истакао да је учешће војних спортиста на светским војним првенствима постало пракса, а не иузетак као ранијих година, додајући да је само током првих шест месеци 2018. године више од 300 припадника наше војске учествовало на 11 спортских догађаја и освојило 34 медаље регионалног и интернационалног карактера.
 
Говорећи о значају потписаног споразума, председни Спортског савеза Србије Штефанек је истакао да је то прилика да се спорт у Србији подигне на виши ниво.
 
- Сви знамо да Војска Србије има заиста спремне и изванредне људе у својим редовима, тако да је Савез то препознао и ми ћемо то да максимално подржимо. Надам се, да ако то будемо озбиљмо радили, из године у годину, да ћемо једног дана, на Олимпијским играма имати некога из ових редова – поручио је Штефанек.
 


Директор корпоративних комуникација компаније "Моцарт" Борјан Поповић истакао је да та компанија има мото да је улагање у спорт, у ствари, улагање у будућност. Он је, такође, подсетио да је сарадња са Министарством одбране и започела у домену спорта, и изразио наду да ће ова донација допринети да успеси војних спортиста буду још већи.
 
Екипа Министарства одбране и Војске Србије освојила је 18 медаља – четири златне, шест сребрних и осам бронзаних на Првом појединачном првенству Србије у џудоу за припаднике Војске и Полиције, у сениорској конкуренцији, које је одржано у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.
 
У име екипе, руководилац тима капетан Филип Стошић захвалио је министру Вулину на контиунираној подршци војном спорту и изразио наду да ће наша џудо репрезентација остваривати још значајније резултате.
 
 

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.06.2018
mp4 (204,51 MB)
Министар Вулин
29.06.2018
mp4 (47,72 MB)
Генерал Радовић
29.06.2018
mp4 (57,94 MB)
Давор Штефанек
29.06.2018
mp4 (107,08 MB)
Борјан Поповић
29.06.2018
mp4 (246,23 MB)
Пријем и потписивање