Министарство одбране Републике Србије
 
27.04.2018.

Наставак расправе о сету закона у области одбране



Начелном расправом о предложеним законским решењима, данас је у Народној скупштини Републике Србије настављена Четврта седница Првог овогодишњег редовног заседања, на којој је тема сет закона у области одбране.

На дневном реду Четврте седнице је 14 тачака, међу којима Предлог одлуке о усвајању Годишњег плана употребе Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама у 2018. години и Предлог одлуке о учешћу припадника Војске Србије у мултинационалним операцијама у 2018. години.

Посланици расправљају и о предлозима закона о војном образовању, о изменама и допунама Закона о одбрани, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Војсци Србије као и Предлогу закона о производњи и промету наоружања и војне опреме.



На Дневном реду је и Предлог закона о изменама и допунама Закона о употреби Војске Србије и других снага одбране у мултинационалним операцијама ван граница Србије, као и о изменама и допунама Закона о војној, радној и материјалној обавези, а пред највишим законодавним домом је и Предлог закона о изменама и допунама Закона о Безбедносно-информативној агенцији.

Посланици ће разматрати и Предлог закона о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Србије и Владе Државе Израел у вези са војном, одбрамбеном и одбрамбено-индустријском сарадњом, и о потврђивању Меморандума о разумевању између Владе Србије и Владе Грчке о сарадњи у оквиру Атинског мултинационалног стратешко-поморског координационог центра.

Последње две тачке дневног реда су Предлог закона о потврђивању Меморандума између Владе Србије и Владе Републике Српске о сарадњи у области ваздухопловства и онај о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Румуније о сарадњи у области одбране.