Министарство одбране Републике Србије
 
05.02.2018.

Министар Вулин: Војска брине за будућност деце својих припадника



Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић организовали су данас, у Великој ратној сали Старог Генералштаба, пријем припадника Министарства одбране и Војске Србије којима су уручена решења о солидарној помоћи за рођење детета, уведеној од ове године на иницијативу врховног команданта Александра Вучића.

Решење о солидарној помоћи за рођење детета једна је у низу мера за побољшање социјалног положаја запослених у систему одбране и додељује се први пут. Солидарну помоћ данас је добило 38 припадника Министарства одбране и Војске Србије. Помоћ подразумева новчани износ просечне плате у Србији.

Министар Вулин честитао је присутнима на томе што су учинили оно најлепше и најдрагоценије што свако од нас може да учини, што су преузели најважнију, најтежу, најодговорнију и најлепшу улогу у животу – што су постали родитељи.

- Ваша Војска вам је захвална што рађате децу, захвална вам је што Србији враћате наду, поносна је на вас баш такве какви јесте и сигурна да ће они што долазе иза вас бити само још бољи. Солидарна помоћ за рођење детета иницијатива је врховног команданта Војске Србије Александра Вучића а Министарство одбране је спровело. Она је потреба да се још једном, и на још један начин, побољша положај свих припадника Војске Србије, да се покаже како смо у стању да у сопственим средствима увек пронађемо могућности да помогнемо тамо где је помоћ заиста потребна. А када се роди нови живот, онда помоћ и јесте потребна, рекао је министар Вулин.

Он је поручио да је Војска чувар традиционалних и породичних вредности.

- Ово је наш начин да покажемо колико нам је стало до наших породица, до новог живота и нових живота без којих Србије нема и због којих Србија мора да постоји. Све што урадимо, учинимо и помислимо чинимо због њих, због њихове будућности, да свакако буде боља и сигурнија него што је била наша прошлост или наша садашњост. Захваљујем вам још једном на рађању, али вам захваљујем и на свакодневном раду, самопрегору и жртвовању, на томе што као припадници Војске Србије увек мислите о будућности своје, али и све деце. Сва деца су наша деца, зато смо ту. Сигурна и јака Војска Србије, јака и задовољна Војска Србије гарант је будућности сваког нашег детета. Када се вратите кућама пољубите најмлађе, пожелите им оно што им желите сваког дана – и добро и здравље и радост. Пољубите их у име сваког од нас и нека знају да су добродошли у доброј земљи због које вреди живети, учити, радити, због које се вреди родити, земљи која се радује њиховом плачу, и само њиховом плачу, поручио је министар одбране.

У име добитника солидарне помоћи присутнима се обратио капетан Бојан Мандић и захвалио на помоћи Министарству одбране и Војсци Србије те нагласио да ће то бити велики подстицај за даље рађање деце у Србији и да ће васпитавање и образовање најмилијих бити квалитетно.

Десетар Перица Костић захвалио је на помоћи систему одбране и истакао да је она „у овим тренуцима најпотребнија“. Поручник Стефан Милетић нагласио је да сазнање да Министарство одбране и Војска Србије мисле о њима и њиховој деци улива сигурност и подиже мотивисаност за даљи рад, напредовање и пожртвованост систему. Значај солидарне помоћи такође је нагласио и старији водник прве класе Зоран Јовановић, који је ове године постао отац четвртог детета.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.02.2018
mp4 (221,53 MB)
Обраћање министра Вулина
05.02.2018
mp4 (58,6 MB)
Обраћање капетана Мандића
05.02.2018
mp4 (47,67 MB)
Утисци
05.02.2018
mp4 (146,05 MB)
Догађај