Министарство одбране Републике Србије
 
03.12.2017.

Обележавање Дана војних ветерана



У понедељак, 4. децембра 2017. године, низом догађаја биће обележен Дан војних ветерана. 
 
Од 11 часова министар одбране ће положити венце на Новом гробљу крај Спомен костурнице страдалих у српско-турским и српско-бугарском рату и Спомен костурнице бранилаца Београда у Првом светском рату.
 
Пријем за представнике војних ветерана министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић приредиће у Великој ратној сали Старог Генералштаба (Кнеза Милоша 33), са почетком од 15 часова.
 
Молимо вас да акредитације за праћење овог догађаја пошаљете на имејл info@mod.gov.rs најкасније до 4. децембра, до 8 часова. Особа за контакт: Катарина Симоничић, 064/8080-146.
 
Министар одбране присуствоваће и Свечаној академији у Задужбини Илије Коларца, од 18 часова. Уколико сте заинтересовани и за праћење овог догађаја, молимо да назначите у пријави.
 
Дан војних ветерана – 4. децембар обележава се од 2015. године. Тог дана 1912. године потписано је примирје у Првом балканском рату, а око 400.000 бораца Војске Краљевине Србије постали су „стари ратници“ (савремени термин је „ветерани“).