Министарство одбране Републике Србије
 
19.12.2016.

Састанак са представницима синдиката „Слога“



Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас са представницима Удружених синдиката Србије „Слога“ у чијем саставу се налазе и припадници Министарства одбране и Војске Србије.
 
Главна тема разговора била је ситуација у војном здравству јер примарна циљна група синдиката „Слога“ јесу запослени у војном здравству и Војномедицинској академији.
 

Министар Ђорђевић је одговорио на сва питања представника синдиката „Слога“, изложио план, посебно истичући планове за реорганизацију војног здравства.
- Оснаживање поликлиничког лечења, обједињавање набавки и стварање оквирних уговора, прелазак Медициснког факултета ВМА у Универзитет одбране, као и формирање посебног радног времена лекара за лечење наших припадника, само су неке од планираних промена које имају за циљ бољу и ефикаснију здравствену заштиту припадника Министарства одбране и Војске Србије, истакао је министар Ђорђевић.
 
Он је још једном нагласио да неће бити отпуштања у војном здравству, нити смањивања постојећих капацитета.  
 
Председник Удружених синдиката Србије „Слога“ Жељко Веселиновић истакао је потребу за дијалогом и рекао да је овакав раговор корисан ради објективног информисања чланства синдиката.
 
Драган Мотић, представник војног синдиката у оквиру синдиката „Слога“ који је подржао недавне протесте, рекао је да „смо сви помало криви што се протест десио“.
–Није требало да дође до протеста али дошло је, сада морамо даље, додао је Мотић.
 
Једна од тема разговора била је и могућност потписивања колективног уговора за припаднике Министарства одбране и Војске Србије.
 
Министар Ђорђевић је рекао да се, као и до сада, увек залаже за побољшање материјалног статуса свих запослених и да подржава сваки предлог који има исти циљ али да увек треба имати на уму шта добијају а шта губе запослени потписивањем колективног уговора и да у тим преговорима, све стране треба да буду потпуно отворене и транспарентне.
 
Министар је у разговору још једном нагласио да је отворен и спреман за разговоре са свим представницима синдиката у систему одбране, како би се дијалогом заједнички решавала сва отворена питања у циљу побољшања материјални положај припадника МО и ВС. 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА