Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
05.11.2012.

Donacija Centru za samostalno učenje engleskog jezika u garnizonu Zaječar



Nastavljajući planirane aktivnosti u okviru Programa i partnerskog cilja osposobljavanja i testiranja pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u oblasti engleskog jezika (PELT), danas su Centar za samostalno učenje engleskog jezika (SAC) u Komandi 31.pešadijskog bataljona 3.brigade Kopnene vojske u garnizonu Zaječar posetili izaslanici odbrane zemalja donatora PELT: SAD, Kraljevine Norveške, Velike Britanije i Švedske.

Prilikom posete, predata je treća donacija knjiga, časopisa, magazina i novina na engleskom jeziku. Pomenuti materijal će pomoći u metodsko-stručnoj pripremi nastavnika engleskog jezika u usvajanju novih metoda učenja (Task-based learning) radi efikasnije upotrebe SAC u razvijanju operativnih sposobnosti polaznika poluintenzivnih kurseva engleskog jezika, kao deo ciklusa osposobljavanja pripadnika VS za testiranje po standardu STANAG 6001.

SAC je opremljen multimedijalni kabinet sa kompjuterskom, digitalnom video i audio opremom, najsavremenijim softverima za učenje engleskog jezika, bibliotekom knjiga, kao i stalnom internet konekcijom za posetu sajtovim posebno dizajniranim za učenje opšteg i vojnog engleskog jezika.

Radi bolje efikasnosti iskorišćenja potencijala SAC, u toku je rad eksperata iz Centra za učenje na daljinu Vojne akademije i nastavnika engleskog jezika iz Uprave za obuku i doktrinu GŠ VS (J-7) na razvoju nastavnog materijala za online kurseve engleskog jezika.